Tapas Catering
Winkel
Tapas
Lunch
Catering
Workshops
Imports
Openingstijden
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
gesloten
10-18
10-18
10-18
10-20
9.30-17.30
Adres
Strijpsestraat 83
5616 GL, Eindhoven
Contact
Tel:
Mobiel:
info@tapascatering.nl
040-293 22 11
06-20 35 47 58
1
Tortilla Española
Wie deze tapas niet kent, kent Spanje niet. De aardappelomelet van verse eieren, aardappelen en ui als basis. Ook deze tapa kent vele variaties. De keuken van Tapas el Quijote heeft een grote variatie hierin zoals; De Tortilla con Gambas, een aardappelomelet met garnaaltjes, de Tortilla con ajo, een aardappelomelet met knoflook, de Tortilla con chorizo, aardappel omelet met stukjes spaanse worst erin enz, enz. Deze tapa is op vele manieren op te dienen. Gesneden in stukjes of puntjes, of lekker op een stuk stokbrood.
2
Mejillón en escabeche
Mosselen in een dressing. Vaak zijn deze mosselen verkrijgbaar in een dressing van olijfolie, pepers, paprikapoeder en specerijen. Mosselen kunnen met allerlei dressings een vis lekkernij worden. Onze specialiteit is een recept uit Spanje, de provincie Extremadura van een kasteleinsvrouw in het dorp Cabezuella del Valle. Grote zoet watermosselen in een dressing van olijfolie, azijn, paprika, uitjes en peterselie. Deze mosselen worden gekookt en vervolgens weer afgekoeld. In de schaal wordt de dressing toegevoegd en wordt de tapa gekoeld geserveerd.
3
Ensaladilla Rusa
Is een gerecht wat je kunt vergelijken met de basis van een koude schotel. Het grote verschil is dat alle ingrediënten in de salade is gemixt. De salade is ook veel grover van structuur. Een groentemix met; aardappelblokjes, hele erwten, stukjes paprika, hele olijven, stukjes ui en wortel en mayonaise. Met daar doorheen grof gesneden eieren, specerijen, kruiden, met als afmaker heerlijke tonijn.
4
Muslitos del mar
Letterlijk vertaald "boven beentjes van de zee". Een licht gepaneerde tapa van krab met als prikker een stukje krab-teen. Deze Tapa zijn nummer één op onze tapas kaart onder de categorie gretigste afname. Op elke gelegenheid staan de gasten versteld van de volle smaak. Een Tapa die heerlijk smaakt in combinatie met een pikante dip saus
5
Surtido de embutidos y Queso
Tapas el Quijote heeft vele soorten en kwaliteiten van Spaanse hammen, worsten en kazen.

Jamón Serrano is in Nederland wel de meest bekende ham uit Spanje. Deze serranoham is afkomstig van het zwarte of rode Iberische varken, dat half verwilderd in de bergen rondzwerft. De beste hammen laat men enkele maanden hangen en conserveren in de koele berglucht, vandaar dat ze ook bergham heten. Jamón Ibérico. Deze luchtgedroogde bergham gemaakt van Iberische varkens, die gevoerd zijn met eikels van o.a. kurk en steeneiken, kent drie kwaliteitsaanduidingen, te weten: Bellota, Recebo en Pienso. Chorizo is de favoriete worst van de Spanjaarden, gekruid met knoflook en paprika.

Het kan zo worden gegeten, maar ook worden gebakken of in gerechten worden verwerkt. En de alom befaamde Queso Manchego, schapenmelk kaas uit de streek la Mancha waar Don Quijote dapper tegen de molens vocht. La Mancha is DE streek van de schapenmelkkazen. De kaas is zacht van smaak en wordt harder na gelang hij ouder wordt. Toch blijft deze kaas zijn specifieke zachte smaak behouden. Queso Cabrales is een pikante, maar toch zacht blauwe schimmelkaas in bladeren gewikkeld. Hij is samengesteld uit koeien-, geiten-en schapenmelk
6
Boquerones
Zijn kleine visfiletjes van sardine die we op diverse manieren kunnen marineren. De meest bekende is wel de "Boquerones con ajo" Sardinefiletjes in een marinade van olijfolie, verse knoflook, peterselie en azijn. Een lekkernij die op een plakje stokbrood met een schijfje tomaat heerlijk smaakt of gewoon zo op een prikker. Een heerlijk aperitief voor bij een drankje.
7
Calamares a la romana
Inktvisringen gebakken in een laagje van bloem en ei. Een lekkernij die ook door kinderen lekker gevonden wordt. Een gerecht waaraan geen kruiden of specerijen zijn toegevoegd. Met een beetje citroen is het gerecht af. In elke bar en restaurant van Spanje vind je ze op de menukaart.
8
Patatas Bravas
Gebakken aardappelen in een pikante tomatensaus. Dit gerecht kenmerkt zich doordat het tegenover de meeste aardappelgerechten uit Spanje pikant en warm wordt gegeten. De aardappelpartjes worden eerst in olijfolie gedeeltelijk gaar gebakken. Vervolgens wordt er afgebakken in tomaat, knoflook, spaanse peper, en specerijen.
9
Assortiment Visgerechten
10
Mejillón Picante
Mosselen in picante saus. Grote zoet watermosselen worden gekookt in een boeket van specerijen, waarvan enkelen van eigen landbouw komen uit Extremadura in Spanje. De mosselen worden geserveerd in een halve schelp die wordt afgevuld met een saus. De saus is een pikante saus van verse paprika's, tomaten, knoflook, specerijen en kruiden.
11
Banderillas (Toreras Picantes)
Pittige spiesjes in kruidenazijn, bestaande uit plakjes augurk, uitje, olijf, paprika en wortel. Het is een uiterst geschikt hapje voor bij de borrel of op een feestavond. Het prikkelt de smaakpupillen door de verfrissende smaak. Het is vegetarisch en slechts 32 kcal/100gram
12
Mejillón Tigre
Gegratineerde mosselen zijn een zeer aparte tapa. In een grote halve mosselschaal zit een moes van mosselen, pittige kruiden en groenten met een paneerlaagje er bovenop. De tapa kunnen in olijfolie worden afgebakken. Met een lepeltje kan de halve mossel lekker leeg gelepeld worden. Echt een tapa die je als visliefhebber geproefd moet hebben.
13
Albóndigas caseras
Deze gehaktballetjes van het huis zijn traditioneel gekruid volgens grootmoeders recept en is al sinds mensenheugenis de tapa onder de tapas. Bereid met verse half om half gehakt, specerijen en kruiden met als hoofdingrediënten verse knoflook, peterselie en Spaanse peper. De gehaktballetjes worden in een saus van verse paprika, tomaat en knoflook, oregano, laurier van eigen spaanse landbouw geserveerd.
14
Empanadilla
Een dicht gevouwen plakje deeg gevuld met een lekkere kruiden melange. Deze tapa zijn gevuld met allerlei gerechten. De meest bekende is wel de Empanadilla gevuld met tomatensaus en tonijn. In ons assortiment vind je de eenvoudige Empanadilla met tonijn en tomatensaus, maar ook de Empanadilla van het huis. ±80 gram zwaar en gevuld met de lekkerste kruidenmelange kip, vis, of vlees. Dit product wordt afgebakken in olijfolie.
15
Patatas al alioli
Deze tapa is zo'n typische bar-tapas. Grove stukken en soms hele gekookte aardappelen in een knoflooksaus met verse peterselie. De knoflooksaus bestaat uit olijfolie, specerijen en heel fijn gemalen verse knoflook. Door dit mengsel lange tijd te kloppen krijg je een soort knoflookmayonaise. Deze saus al alioli wordt ook vaak als dipsaus, of wat dikker gemaakte en als smeerbeleg op stokbrood gebruikt.
16
Aceitunas
Olijven vormen de basis van alle Spaanse gerechten. Als ze niet in het product als olie zijn verwerkt dan worden ze er wel heel aan toegevoegd. Je hebt ze in allerlei classificatie groot/klein, groen/zwart, met/zonder pit, gevuld met knoflook/paprika, amandelen/ansjovis, enz, enz. De bedoeling is om de olijf met zijn specifieke smaak de overtoom te laten houden, in een marinade van velen specerijen, vruchten, kazen en kruiden is een kunst op zich.